10 Mart 2014 Pazartesi

Fodöten kullanmanın püf noktaları

Bir ten ne kadar düzgün , makyaj ne kadar başarılı olursa olsun, doğru bir fondöten seçimiyle desteklenmesi gereklidir. Cildimizin esmer, kumral veya beyaz tenli oluşu fondöten seçiminde ehemmiyetli bir rol oynar. Aslında genel bir kural olarak, cildin tabii görünmesi için daha açık renkte bir fondöten seçilmesi daha doğrudur. Tabi fondötenin tesirli olabilmesi için cildin pak olması gereklidir. Bu yüzden cildin uygun bir ürünle temizlenmesi ve daha sonra fondöten uygulanması daha doğrudur.
Temiz olan cilde nemlendirici krem sürerek fondöten için güzel bir taban hazırlamak daha iyi sonuçlar almamızı sağlar. Fondöten kullanımı için parmak uçları hem fondötenin daha iyi dağılmasını sağlar, hem de parmağın ısısından dolayı rahatça ciltle bütünleşmesine imkan sağlar. 
Fondöten ürünlerini az sürmek devamlı daha iyidir. Fazla miktarda sürülen fondöten , ciltte natürel görünümün yok olmasına yol açabilir. Yüzümüze fondöten sürerken ,ortadan yanlara doğru sürülmesi ve bastırılması fondötenin cilde iyice yedirilmesini sağlar.
En iyi neticesi alabilmek için fondötenden sonra hafif ıslak bir süngerle düzeltilmesi, ve taşan bölümlerin üstünden geçilmesi de ehemmiyetli bir mertebedir. Daha sonra cildin biraz kuruması beklenir ve hali hazırda tüm izah eder kapanmamışsa hafif bir kapatıcıyla son sefer üstünden geçilebilir.
Fondöten yukarıda da belirttiğimiz gibi kadınlar için ehemmiyetli bir terimdir, makyaj yaptıktan sonra ortaya çıkan açıkların kapanmasında son derece ehemmiyetlidir. Tabi fondöten ürünlerini doğru seçmek kadar onları uygulamakta neticesi direk etkiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder